23-01-05

Zondag 23 januari 2005

Zondag 23 januari 2005

 

Tja, eeuwen geleden dat ik nog online ben geweest... Bewust ? Onbewust ... Och ja, veel minder tijd en een de drukke periodes zijn ook door :). Ben onlangs terug op controle geweest bij de arts, en we waren beiden dik tevreden ! Tja, ben zelfs met de feestdagen 1 kg afgevallen, zonder mijn bandje te laten opspuiten. Hij vroeg me ook of ik niet wenste opgespoten te worden zodat het proces terug een beetje versnelde, maar heb dan toch maar overgeslagen. 1 kg a 2 kg op 2 maand tijd moet te doen zijn, dus momenteel hoef ik ook niet. De volgende controle is pas in maart, we zullen dan zien hoe ver ik sta en of ik al dan niet wens dat mijn bandje word opgespoten.

 

Onlangs kreeg ik een mailtje binnen van A, gewoon met de vraag hoe het met me was. Vond ik super lief ! Sommigen zeggen uit het oog uit het hart, maar zij is wel een uitzondering daarop !!! Ben eindelijk terug beetje wakker geschoten, ook met name omdat er meerdere mensen zich afvragen hoe het met me is, en eerlijk gezegd, ik miste mijn dagboekje wel een beetje. Enfin een dagboekje kan je het niet noemen lol, eerder een schriftje waar ik af en toe in schrijf.

 

Momenteel gaat alles zijn gewone gangetje, maar sinds een paar dagen heb ik serieuse snoepbuien! Vooral chocolade en chippekes. 'K weet het het is niet goed, maar ja, het is momenteel sterker dan mezelf. Heb ik gewoon mijn mindere dagen? 'K denk het wel, ... enfin het heeft misschien met het weer te maken dat ik beetje neerslachtig ben en misschien ook beetje op het werk. Niks met de job op zichzelf te maken, gewoon een collegatje dat een 3 de kindje verwacht. Ben super happy voor haar, maar diep in mijn binnenste hoop ik ook op zo een klein wondertje in mijn buik. Enfin ja , volgende maand zullen we het wel horen wat we kunnen doen, dan ga ik bij een andere Gyn, een vrouw, en ze is dus al beetje op de hoogte van alles.

 

Volgende week ga ik toch nog effe centjes opdoen hihihi, mijn kleren zijn nu echt te groot geworden en wat kan er beter zijn dan de solden ? Heb vorige maand 2 nieuwe broeken gekocht, waarvan ze beiden in de taille mogen ingenomen worden. Ik denk dat ik toch maar bij mijn eerste gedacht zal blijven en ze liever een maatje te klein te kopen dan net goed, want anders heb ik er echt geen geniet van en is wel zonde van de centjes. Mijn maten varieren lichtjes, maar ik denk dat ik tussen de 42 en 44 schommel. Hangt er echt vanaf welk type snit , want soms moet ik een maatje 40 passen. Voor mijn bloesjes en T shirtjes heb ik geen probleem, dat blijft tussen maatje 42 en 40 schommelen. Is echt wel leuk, ik geniet terug van het shoppen, kleren passen, voel me niet beschaamd meer om mijn lichaam. Ik heb me leren aanvaarden hoe ik ben, ik weet van waar ik kom en ik weet dat het mij gaat lukken om terug op een gezond bmi te komen. Als mijn ouders terug zijn van hun vakantie zullen ze zich toch wel een bult verschieten, want sinds 15 december hebben we elkaar niet meer gezien, en 2 maand is toch vrij lang he. Wel spijtig dat ze pas in februari terugkomen, ik wou zo graag nog es soldekes doen met mijn moesjke, enfin het zal dan hopelijk voor deze zomer zijn hihi.

 

Vreemd he, hoe mensen naar je kijken, ze zien je veranderen, maar ze voelen ook aan dat je zelf gelukkiger bent met jezelf. Een collega is nu momenteel 17 kg afgevallen met WW. Ben super fier op haar, want mij is het niet gelukt om er mij aan te houden. Bij haar begin je het nu heel goed te zien, niet alleen aan haar uiterlijk, maar vooral aan haar manier van doen. Ze bloeit terug open en heeft terug die levenslust. Ze heeft net hetzelfde probleem als ik gehad heb, alle kleertjes die net gepast waren of te klein weggedaan, en nu ze zoveel is afgevallen moet ze dringend een nieuwe garderobe aanschaffen. Tja das misschien een van de nadelen van gewicht te verliezen, maar wat een plezier beleef je er achteraf aan. Als ik nu terug naar mijn foto's kijk van een paar maand/jaar geleden, dan zou men mij bijna niet herkennen. Ik ben gelukkiger met mezelf, ik ben mezelf terug aan het ontdekken, leer mezelf terug kennen!

 

Heb net een mailtje binnengekregen van R. die samen met nog andere personen een hele informatieve website ivm obesitas site heeft gemaakt. Ben er nog niet helemaal doorgesparteld, maar het is echt de moeite waard. Spijtig dat ik deze site een paar jaar eerder niet had ontdekt. Reden, er zijn 100 den praatgroepen maar vooral met Nederlanders. Niks op tegen, in tegendeel, zij hebben met enorm geholpen, maar de ingrepen die in Nederland plaatsvinden of de verzekeringen, zijn niet hetzelfde als bij ons in België. In mijn linkenlijst ga ik deze dan ook gelijk online zetten, want qua Belgische info is deze toch wel heel belangrijk. 

Dit is de link naar de siteZelfhulpGroep Obesitas .

13:04 Gepost door Bloodyke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ahaaa!!! Daar ben je!
Hey! Welcome back, zou ik zeggen...

Gepost door: kaatje | 26-01-05

De commentaren zijn gesloten.