29-09-04

Woensdag 29 september 2004

Woensdag 29 september 2004

 

Eindelijk terug beetje bij deze wereld. Djeez, wat was dat toch een heel andere wending van zaterdag op zondag. Koortsaanvallen tot gisteren, hoesten, rillingen, keelpijn, niet meer kunnen eten of slikken ...etc etc. Zondag dan maar de huisarts van wacht gebeld, die kwam tot de constatatie dat het waaschijnlijk om een mindere vorm van griep ging, en het binnen een paar daagjes over zou zijn. Nu keep my fingers crossed, maar als dit idd een zware verkoudheid/lichte vorm van griep is, wil ik echt niet weten wat de "erge" vorm van griep is. Normaal maak ik nooit koorts, maar gisteren is het zelf opgelopen tot 39 ° heel verwonderlijk! Het ene moment bevond ik me op de tropen, het andere moment bevond ik me op de Noordpool, zelf met mijn fleece pijamake en mijn 2 donsdekens op mij!

 

Dus conclusie :

  • 1 week thuis, ( had ervoor 2 weken verlof) en voel me daar heel ambetant bij want voor een gewone verkoudheid blijf ik normaal niet thuis !

  • niet naar de Gyn kunnen gaan, afgebeld en doet me serieus balen.

  • ben heel ambetant, wil knuffelen en dan weer niet, nog altijd weemoedig en mijn ventje ziet af

  • Veel rusten, ik kom mijne zetel bijna nie uit.

  • bevind me nog altijd op de noordpool of op de tropen. Wou dat ik in een "Star Trek" episode meespeelde en kon zeggen "Beam me up Scotty!" als ik het te warm of te koud heb

 

O I will survive he ...

11:03 Gepost door Bloodyke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-09-04

Vrijdag 24 september 2004 Part II

Vrijdag 24 september 2004 ( part II)

 

Tja hoe meer ik mijn stukje herlees, hoemeer ik twijfel. Aan mezelf ... Aan anderen. Och ik weet het zo allemaal niet meer. T'komt misschien ook omdat ik me niet zo goed voel, dat ik weemoedig ben of gewoon omdat ik tob over de dingen des levens.

Idd, jaloers, gewoon op de mensen die het geluk al hebben om een kleintje in hun gezin te mogen verwelkomen. Het is niet zozeer jaloezie met de bedoeling dat ik de mensen dat geluk niet gun. In tegendeel ! Misschien is het ook omdat ik een van de laatste kleinkinderen ben die nog geen babytje heeft, en gezien de grote van de familie van mijn moeders kant ... hebben zelf achternichtjes of neefjes al een kleintje. Mijn moeke heeft een grote familie, nog 5 zussen en 4 broers die haar voorgingen... Begin maar al te rekenen hihihi.

 

Wou dat ik mijn moeke kon verassen dit jaar met haar 60 ste verjaardag en haar kon zeggen : "moesjke, we hebben een kleine verassing voor jou ... je word oma" Djeez ik denk dat haar verjaardag echt niet meer stuk kan ! Familiebezoeken ga ik de laatste jaren serieus uit de weg. Eerst toen ik met Thunderke was, 4 jaar terug, was het ... "en wanneer ga je trouwen" Duhhh!!! Is dat nu alles wat ze verwachten van jou ? Kan gewoon samenwonen ook niet ?! Toen heb ik me vreselijk kwaad moeten maken en hun duidelijk maken dat huwen momenteel nog niet aan de orde was ! Nu is het ... en wanneer wordt ge nu eindelijk zwanger ?

Zien ze dat dan niet... voelen ze dat dan niet aan dat dit onderwerp zo gevoelig bij mij ligt ? Dan ga ik het onderwerp maar uit de weg, en zeg hun dan gelijk dat ik eerst aan mijn gewicht wil werken ... en dat we dan wel zien.

 

Och ik weet het zo allemaal niet meer. Moet stoppen met surfen naar info over dit onderwerp en alles wat er mee te maken heeft. Is echt niet goed, en toch ... t'is allemaal sterker dan mezelf. Mijn moeke komt hier soms ook lezen. Maakt me echt niet uit. Ze weet dat dit voor mij een uitweg is. Gewoon mijn gevoelens uiten, misschien op een niet al te beste manier... but who cares ? I do and that's the way it should be.

 

 

19:36 Gepost door Bloodyke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Vrijdag 24 september 2004

Vrijdag 24 september 2004

 

Wow onze 2 de week vakantie komt vandaag aan zijn einde! De tijd vliegt gewoon voorbij. En ik die dacht dat we veel werk gingen verrichten in ons huisje , nl schilderen ... Daar is er bijna niks van in huis gekomen. Och maakt me niet uit, mijn beerke werkt zo al hard genoeg in ons huisje :). Ik ben niet zo pietje precies als hij, dus als het op schilderen aankomt, moet ik heel voorzichtig tewerk gaan lol en zo weinig mogelijk "dashteren". ( in t'gents smossen enfin k'weet hoe ik het uitspreek lol maar schrijven lukt me nog altijd niet). Thunderke daarentegen, die is heel precies, t'moet just zijn ! Dus hebben we een 2 de schildersbakje gekocht en een rolletje zodat ik mee kan schilderen als we aan de living of het 2 de deel van de hal beginnen. De keuken en de inkomhal zijn al gedaan. En onze deuren ook. Dus nu rest er ons nog de 3 kamers boven, onze living en het 2 de deel van de hal. De muur van de trap moet nog gedaan worden. En dat is nog vrij veel werk, want er we moeten eerst nog alles afschuren, dus alles zal onder het stof liggen. Snif.

 

Gisteren is ons Pilouke dus naar de dierenarts geweest om haar tandjes te laten ontkalken. Weer eens te meer bang afwachten en zien of alles goed verlopen is, want ze moeten telkens onder volledige narcose. De dierenarts belde rond een uur of 11 en alles was goed verlopen ! Geen tandjes getrokken ... dus happy... happy, joy ... joy!!

 

Ondertussen zit ik hier al enkele dagen met een stevige verkoudheid. Niezen, hoesten, tranende oogjes en hoofdpijn. Leuk is wat anders. Ben dan ook geen gemakkelijke als ik ziek ben want dan wil ik geknuffeld worden en dan ook weer niet :-(. Luisteren doe ik al evenmin, niet dat dat veel verandering teweegbrengt maar kom lol. Vreemd, telkens als we verlof hebben valt er ééntje van ons 2 ziek. De stress die van onze schouders afvalt ? Minder weerstand dan ? Och ja zal wel genezen zijn tegen maandag. Moet wel. Desnoods met snotneus en keelpijn gaan werken. Zou niet de eerste keer zijn.

Positief punt aan dit alles, ik eet heel weinig, drink vrij veel ...dus de kilotjes worden ook minder hihihi.

 

Maandag toch eerst nog naar de gyn. Ben doodnerveus. Tja niemand gaat graag naar de dokter, vooral voor een inwendig onderzoek, maar het moet gebeuren he! Maak me toch serieus zorgen. Neem al 2 jaar de pil niet meer en nog altijd geen kleintje. Dat werkt dus frustrerend!!! De mensen die ik ken, zeggen dan altijd, och meiske, maakt u maar geen zorgen, da komt wel! Of ze zeggen dat ik er mij te veel op fixeer, dat het daarom is dat het niet lukt. Ze hebben makkelijk praten als ze zelf zwanger zijn geweest of met de blijde boodschap komen aandraven dat ze al X aantal maand zwanger zijn.

 

Eerlijk gezegd ben ik echt jaloers op hen! Ik steek het niet weg, waarom zou ik ? Mensen die me kennen weten dat ik geen blad voor de mond neem, ok ik heb nu wel door de jaren heen geleerd mijn woorden te wikken en te wegen. Ben wel blij voor onze buurvrouw. Githe is 7 maand geleden geboren. Ja, ja toen ik thuiskwam uit het ziekenhuis, na mijn operatie werd Githe die nacht geboren. Was puur toeval want s'avonds nog gauw effe bij de buren binnengesprongen, gevraagd wanneer ze moest bevallen, en diezelfde nacht zijn ze naar het ziekenhuis gegaan! (ze was normaal gezien 2 weken later voorzien hihihi).

De buren weten ook dat ik dolgraag een kleintje wil om voor te zorgen, en als zij of wij es op bezoek zijn kan ik onze buurvrouw altijd helpen door Githe es over te nemen zodat zij rustig kan genieten van haar eten. Ben er echt niet kwaad om hoor. :) :).

 

Ze is super braaf maar ze heeft haar eigen willeke en net zoals Lunake zoveel veranderd. Ze begint al te brabbelen, teentjes vast te nemen en overal op sabbelen. Ze hebben beiden zo een mooie lach! Echt de moeite waard. Heb nog het geluk gehad dat ik haar nog niet heb moeten verversen. Als ik aan de historie met Lunake terugdenk, echt grappig. Luna deed erom denk ik :p. Zo naar boven kruipen zodat ze telkens uit haar pamper kroop. Sloeber ! Dus missie : Luna pamper aandoen was grandioos mislukt.

 

Enfin, ga het hier maar bij laten, want ik word er weemoedig van. Just keep my fingers crossed on monday.

 

 

 

12:13 Gepost door Bloodyke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-09-04

Dinsdag 21 september 2004

Dinsdag 21 september 2004

 

Vreemd om nu al iets te posten in mijn maandboekje. Misschien ook omdat ik deze week nog in verlof ben en dus iets meer zin heb om iets te posten. Sinds vorige week donderdag is het echt oorlog thuis tussen Tjoepie en Oelleke. Ik weet dus niet hoe het komt, maar ze vallen elkaar constant aan en blazen als geen ander naar elkaar. Blazen is nog niks eigenlijk maar als Tjoepie dan nog begint te grommen is het hek volledig van de dam. Tjoep gaat zich dan ergens in de logeerkamer verstoppen, ik denk in het deel van het dak dat nog niet is afgesloten, maar in elk geval, als ze daar zit vinden we ze niet.

 

O ja voor ik het vergeet, de BBQ foto's zijn online ... zie maar op de site vanThunderke

 

Gisteren eindelijk de moed bijeen geraapt en op zoek gegaan naar een gynecoloog in Halle (zag dat niet zitten om terug altijd naar Gent te gaan) en een afspraak gemaakt. Mag volgende maandag om 07h30 s'ochtends gaan. Leutig, want dan hoef ik geen halve dag verlof te nemen. Mijn verlof besteed ik liever aan andere zaken hehehe. Wat betreft de consultaties en het opspuiten, daar moet ik geen halve dag verlof meer voor nemen, maar een half dagje ziekenverlof. De directiesecretaressen en HR manager zijn ervan op de hoogte, moet gewoon een attest van het ziekenhuis afgeven. Ben wel blij dat ze het zo positief allemaal benaderen, want voor t'zelfde geld konden ze gewoon dit weigeren en mocht ik telkens verlof aanvragen, wat heel nadelig is voor mijn vakantiedagen ! Ik hoop dat het voor volgende maandag alles zal gaan ... en dat ik niet zoals gewoonlijk tot de constatatie kom dat ik mijn regels moet krijgen en dan terug afbellen. De positieve kant aan de hele zaak is dat die gyn, ook een specialisatie heeft in het ziekenhuis voor de infertiliteit. Tja is er een probleem, dan heb ik liever bij een persoon te blijven gaan dan constant te moeten worden doorverwezen. Keep my fingers crossed.

 

Deze middag gaan we eindelijk es naar Gent naar mijn ouders. Veel te lang geleden dat ik ze nog gezien heb hihi.  Mijn ouders en schoonouders zijn de enigen van onze familie die me iets kunnen deren. De rest van onze familie heb ik dus totaal geen nood aan. Vreemd? Misschien... Maar gelijk onze buren zeggen, liever goede buren dan verre familie. Das idd een feit !

Gaan we dan deze namiddag es naar de Decascoop een filmpje meepikken, vraag me nog niet welke want we weten echt nog niet welke we willen zien.

 

Zondag zijn we mosseltjes met hen gaan eten samen met de kinderen. Een super leuke namiddag gehad, lekker gegeten ( laatste keer dat ik een volwassen menu neem lol), goed gedronken en een heerlijke afsluiter. Een smosjterkoffieke. Iets typisch uit de omstreken neem ik aan want ik zie me dat nog niet in Gent bestellen :). Thunderke was ook bijzonder blij, tja ik had hem gewaarschuwd. Als ik een volwassen mosselmenu moest nemen, dat hij dus mijn overschot kon opeten. Hehehe, dus mocht dat arm schaapke 1 en 3/4 mosselkom opeten. Erg tegen zijn zin nam ik aan. Ik zieDonderke daar ook al zitten, zou zichzelf ook opofferen voor de goede zaak.

 

De rest van deze week niks biezonders op het programma, juist ons Pilouke dat nog naar de tandarts moet ... dus weer een inverstering en vrijdag krijgen we normaal gezien het bestk van de aannemer betreffende het voegen van onze voorgevel. K'hou mijn hartje en portemoneeke al vast ... Dan nog de oprit ... en terras en de kous is af voor de werken buiten.

 

 

11:18 Gepost door Bloodyke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-09-04

Donderdag 16 september 2004

Donderdag 16 september 2004

 

Tja , bijna weer een maand geleden dat ik hier nog iets neergepend heb. Bwa maakt voor mij niet veel uit en voor jullie nog minder hehehe, want dit is mijn maand/dagboekje. Veel gebeurd, weinig tijd of gewoonweg geen zin om te posten. Waarom? Who knows ...

 

Vandaag speciale en bange voormiddag gehad. Singha en Oelleke moesten naar de dierenarts om hun tandjes te laten ontkalken en eventueel slechte tandjes te laten verwijderen. Normaal gezien ben ik zeker niet bang voor een algehele narcose. Maar voor mijn schatjes is dit toch wel anders. Ze zijn veel kleiner en het zijn diertjes. Ok je kan zeggen dat het "maar" dieren zijn, maar voor mij zijn ze net als kinderen. Ze hebben stuk voor stuk een speciale plaats in mijn hart, en ik zou er het hart van in zijn mocht hen iets overkomen. De dierenarts belde rond 12h00, met de mededeling dat bij Singha 6 tandjes moesten uitgetrokken worden en bij Oelleke 5! Ik schrok me echt een ongeluk. Maar ja , beter voorkomen dan genezen, dus de tandjes laten trekken voor heel hun gebit ontstoken is en er alles uit moet.

Goedkoop is natuurlijk wat anders ... maar ja, gezondheid boven alles en voor kinderen zou men dezelfde zorgen toepassen dus waarom niet voor dieren hé. Rond 14h15 zijn we ze gaan afhalen. Singha was al zo wakker als iets, ons Oelleke daarentegen die loopt hier nog altijd zo "stoned" als ze maar kan zijn rond. Waggelt van haar slaapplaatsje naar eendert welk plekje in huis, en valt met haar snoetje tussen haar voorpootjes ter plekke in slaap. Echt grappig om ze bezig te zien.

 

Gisteren naar de arts geweest voor controle ...gewicht is - 12 kg op net 7 mnd tijd! Dus een hele prestatie :). Ik ben best heel fier op mezelf, heb dan wel een maagbandje, maar ik moet het toch keer op keer presteren om mijn gewicht te zien dalen. Een paar dagen geleden is een meisje dat ik via het net heb leren kennen ook geopereerd, en kennelijk stelt ze het goed! Dus ook een pak van mijn hart. De vraag die ze me stelde was of de kant waar mijn poortje zit ook zo keihard was na de operatie, maar dit kan ik me nauwelijks nog herinneren. Nu voel ik mijn poortje heel goed zitten, vind het bijna akelig om er aan te komen hihi. Binnen een kleine 2 maand moet ik weer op controle, en blijf ik stabiel word er misschien overwogen om voor de feesten nog 1 of 0.5 cc in mijn bandje bij te spuiten.

 

Gisteren zag ik op vtm of vt4 een programma van de welnesskliniek of het andere, ik hou ze niet uit mekaar lol, maar daar werd een jonge dame hardhandig aangepakt door de chirurg betreffende haar overgewicht. Ze wou blijkbaar alleen maar een borstverkleinig of iets in dien aard, maar gezien haar overgewicht moest daar ook iets aan gedaan worden. Ik kan haar reactie heel goed begrijpen als je ruwweg met je neus op de feiten word gedrukt, maar langs de andere kant kun je er vanop aan dat de arts er geen doekjes om wind en zich niet alleen wenst te verrijken door de borsten te laten verkleinen en doen alsof zijn neus bloed to de patiënte. Heb ook veel liever dat mijn arts recht uit is tegen me, want achteraf zit je toch maar te tubben. Nu weet men tenminste waar men aan toe is en dat er ook hulpmiddelen bestaan! Geloof me het is geen zonde om "zwaar" te zijn, maar je moet ook aan je gezondheid denken, nu heb je misschien geen problemen omtrent je gezondheid, maar je bent en blijft toch een risico patiënt. Ik snap niet waarom sommigen zich schamen dat ze dit of dat hebben gedaan, ligt het misschien aan mezelf dat ik op dit vlak zo rechtuit ben? Of is het gewoon de maatschappij waarin we leven die ons dat bekrompen gevoel geven? Ik ben altijd al zwaar geweest en het is pas de laatste 3 à 4 jaar dat ik er daadwerkelijk iets aan wou doen.

 

Vroeger had ik altijd het gevoel, ok ik ben zwaar maar ik ben tevreden met mezelf. Nu weet ik dat het bullshit is! Ik was niet tevreden met mezelf !!! Ik loog me dit allemaal voor. Dieëten ging moeilijk, lukte het me, dan na een paar maand bleef ik op hetzelfde gewicht, en ging ik terug stillekes aan de hoogte in met mijn gewicht. Plezant was anders. Als het zomer of winter werd, zin om een nieuwe outfit te kopen. Iets leuks zat er bijna nooit bij of ik betaalde me blauw aan de "grote" maten. De kledingszaken zijn nu iets ruimer in hun assortiment, letterlijk en figuurlijk, maar hoeveel keer je niet foeterde in het paskotje omdat je de grootste maat had uitgekozen en je er net niet in kon. Hatelijk gewoon! Nu neem ik terug plezien in het winkelen ... en als ik iets wil passen neem ik 3 maatjes mee lol, ik begin bij het grootste ... en kom tot de conclusie dat ik gerust met een maatje 44 kan beginnen passen, ipv de gebruikelijke 46/48!

Tot hier toe ben ik heel tevreden met mijn beslissing, en eerlijk gezegd, mocht er iemand mij vragen , doe je het morgen weer, zelf mocht mijn bandje vandaag lek zijn , JAZEKER !!!

17:36 Gepost door Bloodyke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |